Anne Fabricius · Klaver- og Sangundervisning

Sangterapi · Lys- og toneterapi · Kurser

Klaverundervisning
Jeg underviser i klaver på en række niveauer og i en række genrer og stilarter.

Jeg har i mange år undervist i klaver for både nybegyndere og studerende. Og de seneste år har jeg uddannet mig i jazz/rock/blues/latin for at imødekomme de mange, der ønsker at kombinere rytmisk og klassiske musik og evt. også ønsker at synge og akkompagnere sig selv samtidig, evt. med små riffs og licks lagt ind for at få musikken til at svinge, som man ønsker.

Børn, sang og klaver
Siden 2001 har jeg taget børn som elever i sang og klaverspil. Jeg synes det er en god ide at børn allerede tidligt lærer sang og musik og får udviklet de grundlæggende færdigheder og indsigter relativt tidligt.

Når jeg arbejder med børn, er det mit pædagogiske princip, at lade barnets egen musikalitet stå i centrum. Og barnet lærer ikke føst og fremmest noder, men at føle og fornemme det musikalske før det begynder at fiksere på noderne, som jo er nødvendige, når det gælder undervisnig i klassisk musik, fx Bachs små hæfter.

Jeg tilrettelægger min undervisning sådan, at du hen ad vejen lærer den nødvendig musiteori, hørelære etc., som er nødvendig for at du kan komme videre.

Citat fra en mor: “Også i undervisningen i klaverspil mærker man, at Anne først og fremmest vil lære sine elever at fordybe sig i det musikalske fænomen”.